• home
  • Actueel
  • Tattoos en piercings alom aanwezig, maar mag dit zichtbaar zijn op het werk?
Sinds de jaren ’90 laten veel meer Nederlanders een tattoo zetten. Ook piercings en kunstnagels zijn nu alom aanwezig. Maar werkgevers zijn soms minder enthousiast en willen dat deze lichaamsversieringen niet zichtbaar zijn op het werk.

Bij 2,4 miljoen vacatures is onderzocht hoe het staat met beperkingen op het gebied van tatoeages in vacatures. Het onderzoek vond een aantal beroepen waarvoor je met zichtbare tatoeages niet de eerste keus bent voor sommige werkgevers.

Geen tattoos, piercings of kunstnagels
In totaal zijn er in Nederland 2355 vacatures waarin uitdrukkelijk werd vermeld dat tatoeages niet waren toegestaan voor toekomstige werknemers. Dit lijkt een klein aantal, maar het is op zichzelf al opvallend dat de eis in vacatures voorkomt.

In Groot-Brittannië zijn dit soort omschrijvingen dan ook uitdrukkelijk verboden, terwijl dat in Nederland niet zo is. Naast beperkingen voor tattoos zijn er in Nederland ook vacatures waarin piercings (1.120 vacatures), gouden tanden (83), en kunstnagels (14) niet werden geaccepteerd voor toekomstig personeel.

Vooral bij lager-opgeleid werk, komt het voor dat werkgevers geen sollicitanten met tatoeages accepteren. De vijf beroepen hieronder die het meest voorkomen zijn beveiliger, bedieningsmedewerker, host (gastheer of gastvrouw), schoonmaker, en verkeersregelaar.

De wetgeving
Juridisch gezien mogen werkgevers sollicitanten niet weigeren op basis van het uiterlijk. Maar in sommige sectoren kan een werkgever wel vragen om tatoeages te bedekken en piercings uit de doen, vooral uit veiligheids- en hygiënische overwegingen. Daarnaast kan het arbeidsreglement duidelijkheid verschaffen: als zichtbare tatoeages of piercings de commerciële of economische belangen van een bedrijf kan schaden, kan een werkgever vragen om ze te bedekken of uit te laten.

 
Personeelsnet, 22 oktober 2018