Sollicitatiegesprek voeren als werkgever

Niet alleen voor een sollicitant is het goed om zich voor te bereiden op een sollicitatiegesprek, maar ook voor de werkgever aan de andere kant van de tafel. Het sollicitatiegesprek is een van de belangrijkste onderdelen in het selectieproces. Indien er niet goed voorbereidt wordt kan een heel verkeerd beeld van een kandidaat of juist de geschikte kandidaten wegjagen.

Bereid je goed voor


Kandidaten zijn niet de enigen die zich goed moeten voorbereiden op een sollicitatiegesprek, werkgevers moeten hun huiswerk ook doen. Neem vooraf de tijd om na te gaan welke waarden en kwaliteiten een kandidaat moet bezitten.

Stel kandidaten gerust


Een sollicitatiegesprek is voor veel kandidaten een zenuwachtige aangelegenheid. Doe daarom je best om de kandidaat op zijn gemak te stellen. Hou het begin van het gesprek luchtig en wek vertrouwen. Maar liefst 41% van de kandidaten voelt zich meer verbonden met de organisatie als de mensen met wie het sollicitatiegesprek gevoerd wordt echt en oprecht zijn. Stel je persoonlijk op.

Goede indruk van de organisatie


Het is net zo goed jouw taak het bedrijf aan sollicitant te verkopen als andersom. Maak de kandidaat duidelijk wat voor arbeidsvoorwaarden jouw bedrijf te bieden heeft. Vertel over doorgroeimogelijkheden, de normen en waarden, waarom mensen het leuk vinden om voor jouw bedrijf te werken en hoe de werksfeer eruitziet.

Luister meer dan je praat


Voorkom dat je zelf te veel aan het woord bent. Uiteraard vertel je iets over de functie en het bedrijf (zie vorig punt) en stel je gerichte vragen. Maar daarna is het de beurt aan de kandidaat. Hoe meer je hem/haar laat praten (en uitpraten) hoe beter jij een beeld kunt vormen van diens kwaliteiten.

Vraag naar praktische voorbeelden


Vragen die zijn gebaseerd op praktijksituaties geven de meest waardevolle antwoorden. Ze laten zien hoe iemand met een bepaalde situatie zou omgaan en of iemand geschikt is voor de functie. Stel daarnaast niet alleen standaardvragen. Zodat je weet hoe de kandidaat omgaat om onverwachte situaties.

Laat de kandidaat weten waar hij/zij aan toe is


Een van de meeste voorkomende klachten onder werkzoekenden is dat zij niets meer te horen krijgen na een sollicitatiegesprek. Denk je een geschikte kandidaat te hebben? Laat hem dan weten wat de vervolgstappen zijn. Als je vindt dat de kandidaat niet geschikt is, eindig het sollicitatiegesprek dan met een positieve noot, maar hou geef hem geen valse hoop.

Publieksperspectief, 10 januari 2020