• home
  • Actueel
  • Meer inspanning voor werving dan voor behoud personeel

Meer inspanning voor werving dan voor behoud personeel

Nog steeds hebben veel organisaties last van de krapte op de arbeidsmarkt. Uit onderzoek van het UWV blijkt dat 45% van de vacatures moeilijk vervulbaar is. Dit zorgt ervoor dat er meer en anders wordt geworven. Er wordt veel aandacht besteed aan de werving van personeel. Het onderdeel wat nog belangrijker dan werven is, is het behoud van personeel. Werkgevers moeten evengoed aandacht schenken aan personeelsbehoud.

Vacatures moeilijk vervulbaar


De moeilijk vervulbare beroepen zoals in de ICT, techniek en zorg zijn al langer bekend. Maar ook blijkt het dat het voor werkgevers moeilijk is om bijvoorbeeld geschikte verkopers en juristen te vinden. Een groeide groep is de vacatures voor beroepen waarvoor geen of weinig scholing benodigd is. Denk aan assemblagemedewerkers en schoonmakers. In vergelijking met vorig jaar is het aandeel van moeilijk te vervullen vacatures vergelijkbaar gebleven.

Te weinig aandacht voor personeelsbehoud


MKB organisaties zetten zich veel te weinig in voor personeelsbehoud. Er wordt door 55% van de werkgevers geen maatregelen gepleegd om werknemers binnenboord te houden. Het binden en boeien van personeel is één van de belangrijke strategieën. MKB Personeel kan jouw organisatie hierbij adviseren en ondersteunen. Veelgebruikte maatregelen richten zich op de lonen, de werksfeer, persoonlijke aandacht en opleidingsmogelijkheden.

Behoud jouw personeel en haal er (veel) meer uit!


Wil jij als werkgever tips om jouw medewerkers langer te boeien en te behouden? Kom dan op dinsdag 12 november naar het (gratis) seminar voor MKB-ondernemers. Sjaak Versluis van MKB Personeel geeft je slimme tips en laat je weten hoe je (veel) meer uit jouw medewerkers haalt. Benieuwd naar het seminar? Je kunt je kosteloos inschrijven door een mail te sturen naar info@mkb-personeel.nl of meld je aan via ons aanmeldformulier op de website.

Rendement, 13 september 2019