• home
  • Actueel
  • Laat jouw arbeidscontract (regelmatig) controleren!

Laat jouw arbeidscontract (regelmatig) controleren!

Je gaat voor het eerst personeel aannemen, het personeelsbestand wordt uitgebreid of een medewerker wordt vervangen. Wat de reden ook is, bij het aannemen van een nieuwe medewerker ga je een nieuwe zakelijke relatie aan. Het is verstandig om de afspraken goed vast te leggen in een arbeidscontract. Hierbij is het van belang dat het arbeidscontract is afgestemd op de laatste wetswijzigingen.

Het komt vaak voor dat contracten niet goed zijn geformuleerd of al lang niet meer zijn gecontroleerd, terwijl in de wet veel is veranderd. Vooral als een arbeidsrelatie wordt beëindigd, blijkt het arbeidscontract ineens weer belangrijk. Vaak zijn belangrijke zaken in een contract zo ingewikkeld geformuleerd, dat de rechter deze uitlegt in het voordeel van de werknemer. Ook het gebruik van contracten voor flexibel personeel gaat niet altijd even goed. Een verkeerd gebruik van een contract kan bij ontslag voor de werkgever dan ook vervelende gevolgen hebben.

Hoe kan MKB-Personeel jou helpen?


MKB-Personeel kan controleren of de arbeidscontracten die jij gebruikt in orde zijn. Is dit niet het geval? Dan zorgen wij ervoor dat er een up-to-date arbeidscontract wordt opgesteld. Tip: wij raden aan om de contracten regelmatig te laten controleren. Voor meer informatie, kun je contact met ons opnemen.

Contact