Externe loopbaancoach

Aandacht voor persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling geeft meer werkplezier en vergroot de productiviteit. Een externe loopbaancoach geeft vele voordelen voor jouw organisatie. Als loopbaancoach ondersteunen wij jouw medewerkers in hun ontwikkeling.

Loopbaancoaching start met een kennismaking en inventarisatie van de stand van zaken bij de organisatie. Hierbij wordt gekeken naar wat de activiteiten van het bedrijf zijn, wat de doelstellingen zijn voor de toekomst, wie er werken, welke vakkennis aanwezig is en welke ontbreekt. De volgende stap is om te onderzoek wat de gewenste situatie is. Waar wil jij met jouw organisatie naar toe?

“Loopbaancoaching is er voor iedereen. Het uitgangspunt is altijd hetzelfde: op welke manier tillen we medewerkers en het bedrijf samen naar een hoger niveau.”


Voordelen externe loopbaancoach


Als externe loopbaancoach kan MKB Personeel objectief kijken naar de behoeftes van een werknemer. Werknemers hebben liever een externe coach omdat deze minder afhankelijk is, waardoor een werknemer zich makkelijker durft uit te spreken. Bij coaching is het belangrijk dat een werknemer zijn authentieke gedrag kan tonen. Daar ligt een groot deel van de waarde.

Maatwerk


MKB Personeel levert maatwerk. Elke organisatie is anders en stelt andere doelen. Bedrijven die aandacht geven aan werkplezier en persoonlijke ontwikkeling van medewerkers zijn succesvoller dan bedrijven die hier niets aan doen. Dit kan zijn nieuwe talenten of doorgroeimogelijkheden ontdekken. Of nieuwe loopbaankeuzes. Van individuele medewerkers tot complete teams, MKB Personeel staat klaar om jouw organisatie daarbij te helpen. Weten wat wij als loopbaancoach voor jou of jouw bedrijf kunnen betekenen? Neem dan contact op: info@mkb-personeel.nl