• home
  • Actueel
  • De ervaring van Wim bij het outplacement traject

De ervaring van Wim bij het outplacement traject

Wanneer een werknemer niet langer in zijn oude functie kan werken of geen andere functie in hetzelfde bedrijf kan uitoefenen, wordt het re-integratie 2e spoor gestart. Dit is een verplicht traject voor werkgever en werknemer. Het doel hiervan is het vinden van een passende baan bij een andere werkgever volgens de stappen van de Wet verbetering Poortwachter. Met passend wordt bedoeld: een functie die rekening houdt met en aansluit op de betreffende beperking(en).  

Lees hieronder de ervaring over de begeleiding van MKB-Personeel van een medewerker (Wim)

“Mijn werkgever heeft MKB-Personeel ingezet om het 2de spoor te starten met mij. Het werk wat ik uitvoerde bij mijn werkgever, ging niet meer door mijn beperking. MKB-Personeel heeft eerst met mij een competentie- en beroepentest gedaan om te kijken wat voor persoonstype ik was, wat mijn sectorvoorkeur was en een aantal beroepen die bij mij pasten en uiteraard mogelijk waren met mijn beperking. Daarna zijn we mijn curriculum vitae (CV) gaan opstellen en een format voor een motivatiebrief.

Aan de hand van de competentie- en beroepentest wist ik welke beroepen mij aanspraken en waar we naar konden gaan zoeken. MKB-Personeel heeft geholpen met zoeken naar geschikte vacatures en met opstellen van motiverende sollicitatiebrieven. Ik ben uiteindelijk voor 4 vacatures uitgenodigd om op kennismakingsgesprek te komen. Binnen 2 maanden had ik een geschikte functie gevonden waar ik kan starten. Dat had ik niet verwacht zo snel, maar ik ben er erg blij mee en heb er erg veel zin in.

MKB-Personeel heeft mij ontzettend goed geholpen. Het was een relaxte sfeer en het was ook zeker motiverend dat MKB-Personeel mij hielp met het schrijven van leuke sollicitatiebrieven. Ik vond het fijn om bij MKB-Personeel op kantoor af te spreken. Door buiten het kantoor van de werkgever te zijn, was dit ontspannen en kon ik mij beter concentreren. Ik was erg blij met de samenwerking met MKB-Personeel en ben blij dat mijn werkgever contact heeft gezocht met MKB-Personeel.”


Leerbroek, 30 april 2018