Dag van de 1000 voorbeelden

Vandaag (14 maart) is het de Dag van de 1000 Voorbeelden. Een mooi initiatief dat voor de 3e keer is georganiseerd door VNO-NCW, MKB-Nederland en LTO Nederland.

Op naar de 100.000 banen


In het Sociaal Akkoord is afgesproken dat werkgevers de komende jaren voor 100.000 extra banen voor mensen met een arbeidsbeperking zorgen. Om dit mogelijk te maken, moet er veel gebeuren. Daarom zijn VNO-NCW, MKB-Nederland en LTO Nederland het project ‘Op naar de 100.000 banen’ gestart. Hiermee ondersteunen zij werkgevers, zodat we met z’n allen kunnen inzetten op een arbeidsmarkt waarin iedereen zijn of haar talenten en capaciteiten kan benutten.

Bijeenkomst bijwonen


Marinke Aantjes heeft vandaag namens MKB-Personeel een bijeenkomst bijgewoond in Alblasserdam over het inzetten van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Een mooie bijeenkomst waarbij de noodzaak nog eens meer dan duidelijk werd gemaakt. Iedereen verdient een kans. Geeft jouw organisatie mensen met een arbeidsbeperking al een kans?

Voordelen


Als ondernemer weet je als geen ander dat goede medewerkers de basis zijn van ieder succesvol bedrijf. Het aannemen van mensen met een beperking biedt je de mogelijkheid om jouw team te versterken met zeer gemotiveerde medewerkers. En het levert jouw organisatie nog meer voordelen op:
meer diversiteit
medewerkers kunnen zich meer bezighouden met kerntaken doordat nieuwe collega’s hen werk uit
handen nemen
betere werksfeer en minder ziekteverzuim
goodwill bij jouw klanten
een streepje voor bij aanbestedingen (social return on investment)
rendement in productiviteit door gebruik te maken van ondersteuningsmiddelen

Hulp nodig?


Meer weten over de inzet van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt? Of heb jij al besloten dat jouw organisatie een kans wilt geven aan mensen met een arbeidsbeperking, maar zoek je een manier om daarmee te beginnen? In de praktijk van alledag zoek je veel zelf uit, maar met een beetje googlen kom je niet altijd bij de juiste informatie. MKB-Personeel wijst je de weg met alle informatie en kan jouw adviseren en begeleiden. Neem contact op via info@mkb-personeel.nl voor meer informatie.