5 tips voor betere werving en selectie

Door de krapte op de arbeidsmarkt komt goed personeel niet altijd aanwaaien. Werkgevers weten niet waar ze het juiste personeel moeten vinden, werkzoekende voldoen niet aan de gevraagde eisen en opleidingen sluiten niet altijd goed aan bij de markt. Het gaat erom dat uw bedrijf zich nu gaat onderscheiden van andere werkgevers en dat uw bedrijf sterkt wordt door het juiste personeel aan uw bedrijf te verbinden.

1.
Zorg voor een duidelijk profiel
Het opstellen van een vacature is een belangrijke investeringsbeslissing. Er wordt vaak gebruik gemaakt van een eerdere vacaturetekst die niet meer aansluit op de huidige praktijk. Er wordt voorbij gegaan aan het feit dat in de tussentijd een en ander veranderd kan zijn binnen de organisatie waardoor de behoefte kan zijn veranderd. Stel een duidelijke vacature op waarin de juiste verwachtingen geschept worden. Ga in gesprek met managers en collega’s om inzicht te krijgen in de verwachtingen.

2.
Biedt een totaalpakket aan
Scholing, werkzekerheid, goede arbeidsvoorwaarden, prettige werkomgeving zijn essentieel om van de inzet van mensen te profiteren. Als je dat pakket niet biedt, zullen werknemers altijd blijven rondkijken naar een betere baan.

3.
Zorg dat de werving- en selectie periode snel verloopt
Zorg ervoor dat het werving en selectie traject goed en snel verloopt. Als het te lang duurt, hebben kandidaten in de tussentijd een andere baan gevonden en melden ze zich gewoon niet meer. Wees helden over de stappen in de werving- en selectieprocedure. Dit is weliswaar tijdrovend als er veel kandidaten zijn, maar noodzakelijk om kandidaten over te halen om voor de organisatie te (willen werken)

4.
Ruimte voor doelen kandidaat
Geef in het selectiegesprek ook ruimte voor de doelen en dromen van de kandidaat. Toon bereidheid om te investeren in de ontwikkeling van de kandidaat. Dit sluit aan op tip 1 biedt een totaalpakket aan.

5.
Neem mensen aan op hun talenten
Er wordt vaak gekeken naar de ervaring en vaardigheden van kandidaten. Maar talent staat centraal, meer nog dan eerdere opgedane ervaring. Een medewerker die de juiste eigenschappen heeft is belangrijk. Vaardigheden kunnen worden aangeleerd, maar eigenschappen veranderen niet. Misschien is er wel een kandidaat die niet volledig voldoet aan de juiste vaardigheden, maar wel beschikt over het juiste talent.

Werknemers die op hun plek zitten zijn productiever, melden zich minder vaak ziek en blijven langer bij een bedrijf werken. Ontdekken wat dit uw bedrijf kan opleveren? Of interesse in ondersteuning bij werving en selectie? Neem dan contact met ons op via info@mkb-personeel.nl of 06 22 17 59 60. Ook kun je altijd langskomen op ons kantoor in Leerdam.

Bron: Personeelsnet